Ce este PrimeRenting si cum functioneaza?
PrimeRenting este platforma online care aduce intr-o singura piata comuna, cererea si oferta de echipamente de inchiriere. Venim astfel in intampinare pentru a acoperi intreg procesul de inchiriere, oferind impreuna cu partenerii nostri solutii de asigurare a echipamentelor, de furnizare a datelor financiare pentru evaluarea bonitatii partilor, precum si de logistica.

Toate eforturile noastre sunt depuse in directia crearii unei comunitati de incredere, a realizarii unor tranzactii cu grad crescut de siguranta si a eficientizarii intregului proces. Astfel, vom putea livra valoare catre toate partile implicate in tranzactiile de inchiriere.

PrimeRenting aplica un model bazat pe comision, insemnand ca accesul la platforma este oferit in mod liber catre toti participantii, iar tranzactiile sunt taxate cu un procent stabilit in prealabil impreuna cu Furnizorii.

Cum imi creez cont? Ce tipuri de conturi exista?
Puteti face acest lucru prin accesarea butonului "Autentificare" situat in coltul dreapta sus al paginii de start.

In faza initiala, dupa introducerea adresei de e-mail si a parolei, va fi creat un Cont de Baza (Cont de Client). Optional, puteti accesa profilul dvs. in coltul dreapta sus si adauga informatii suplimentare precum Nume Companie, CUI etc.

Ulterior, daca doriti sa deveniti Furnizor, veti putea opta pentru un Cont Extins prin accesarea butonului "Devino furnizor" amplasat in partea superioara a ecranului. Pentru acest tip de cont vor fi solicitate in mod obligatoriu date suplimentare (Nume Companie, CUI etc).

Cum pot schimba sau reseta parola?
Daca sunteti autentificat si doriti sa schimbati parola, va rugam accesati meniul "Securitate - schimbare parola" situat in dreptul profilului dvs. (colt dreapta sus pe pagina de start).

Daca ati uitat parola contului, puteti accesa butonul "Ati uitat parola?" situat in zona de Autentificare. Va rugam sa introduceti aici adresa de e-mail asociata contului dvs., urmand sa primiti instructiuni pe e-mail referitoare la modalitatea de actualizare a parolei.

Exista posibilitatea plasarii comenzilor de inchiriere de catre utilizatorii fara cont?
Intrucat PrimeRenting este o platforma dedicata tranzactiilor de inchiriere realizate intre companii, echipa noastra pune un accent ridicat pe calitatea si siguranta operatiunilor desfasurate, avand ca scop crearea unei comunitati de incredere. 

Asadar, platforma a fost creata astfel incat o comanda nu poate fi plasata de catre utilizatori fara cont, simplificand si controland astfel procesul de inchiriere pentru trasabilitate si un grad ridicat de securitate.
Sunt Client. Cum functioneaza PrimeRenting si cum pot plasa comenzi de inchiriere?
Odata ce ati accesat plaforma, veti observa in partea centrala a paginii campul de cautare unde puteti introduce (in mod optional) echipamentul cautat si perioada dorita. Pe baza acestor criterii vor rezulta variantele care corespund solicitarii dvs. Dintre rezultatele, veti putea alege ehipamentul potrivit in functie de pret, rating, feed-back primit de la alti clienti fata de furnizorul respectiv, proximitate, caracteristici tehnice si disponibilitate. 
O alternativa a acestui mod e cautare este sa accesati direct categoriile de echipamente listate pe platforma si sa navigati pana la gasirea echipamentului dorit.

Dupa ce ati ales echipamentul, platforma va va redirectiona catre pagina de inregistrare, daca nu sunteti deja inregistrat in contul dvs. Doar clientii inregistrati si verificati in prealabil de catre echipa noastra pot tranzactiona pe platforma PrimeRenting.

Ulterior, puteti sa continuati inchirierea echipamentului selectat, urmand pasii catre care platforma va va indruma. Pe parcursul procesului de lansare a comenzii veti putea alege diverse optionale, in masura in care vor fi afisate pentru respectivul echipament (ex: asigurare, transport).

! Lansarea comenzii reprezinta intentia dvs. de a inchiria respectivul echipament si nu presupune acceptarea implicita a acesteia de catre furnizor. Ulterior lansarii comenzii, veti fi contactat pentru a va ghida si a finaliza procesul de inchiriere in baza conditiilor specifice ale fiecarui furnizor.


Sunt Furnizor. Cum functioneaza PrimeRenting si cum pot primi comenzi de inchiriere?
PrimeRenting este platforma online de inchirieri care va permite listarea si inchirierea echipamentelor intr-un mod simplu, rapid si eficient. Astfel, fiecare furnizor isi poate adauga cu usurinta echipamentele disponibile dupa crearea Contului Extins. In cadrul acestui proces, vor fi solicitate date despre compania dvs., adresa/e si alte informatii. Ultimul pas va fi reprezentat de acceptarea Termenilor si Conditiilor Furnizorilor, care detaliaza relatia dintre noi, PrimeRenting, si dvs., Furnizor.

Pentru a asigura un grad ridicat de incredere la nivelul comunitatii PrimeRenting, dupa ce finalizati crearea acestui Cont Extins, echipa noastra va realiza anumite verificari asupra informatiilor introduse. In plus, activitatea desfasurata la nivelul platformei PrimeRenting va fi period evaluata, realizand o comunicare constanta cu dvs. in acest sens pentru a oferi cele mai bune servicii atat dvs., cat si Clientilor dvs.

Ulterior inregistrarii Contului Extins, veti putea adauga echipamentele pe care doriti sa le inchiriati, creandu-va astfel propriul magazin online de inchirieri. Aceste echipamente vor rezulta in cautarile pe care Clientii le vor efectua pe platforma noastra, in functie de anumite criterii precum cuvinte cheie, perioada, localizare etc.

In momentul in care un Client va plasa o comanda pentru un echipament listat de dvs., va vom contacta in cel mai scurt timp pentru a facilita incheierea tranzactiei in cele mai bune conditii, contractul de inchiere fiind semnat direct intre dvs. si Clientul dvs.
In cat timp de la lansarea comenzii pe platforma se primeste confirmarea de la furnizor?
PrimeRenting ii incurajeaza pe toti Furnizorii sa confirme imediat ce au primit solicitarea. In general, incercam ca in termen de maximum 24 de ore sa va transmitem confirmarea de la furnizor sau o solutie alternativa, cat mai apropiata de cautarile dumneavoastra, in masura in care va fi posibil.
Cum se incheie contractele si care sunt conditiile de inchiriere?
Ulteior Lansarii Comenzii de catre Client, PrimeRenting va lua legatura telefonic cu ambele parti implicate in tranzactie si va facilita incheierea in conditii optime a contractului. Dupa ce se vor agrea toate detaliile, contractul va fi semnat in format fizic de catre Furnizor si Client, PrimeRenting gestionand aspectele administrative ale tranzactiei si urmand in permanenta buna sa desfasurare.

Pentru clarificare, PrimeRenting nu este parte directa in contractul de inchiriere, acesta fiind incheiat intre Furnizor si Client.
In mod evident, conditiile care guverneaza tranzactia de inchiriere sunt cele stipulate in cadrul contractului respectiv.

Sunt profilele Furnizorilor verificate in prealabil?
Da, toti furnizorii aflati pe platforma PrimeRenting au trecut deja printr-o prima verificare si filtrare din partea echipei PrimeRenting. Ne propunem sa aducem pe platforma furnizori care sa prezinte un grad ridicat incredere, care sa ofere echipamente si servicii de calitate. 

In plus, echipa noastra urmareste toate procesele de inchiriere de la momentul plasarii solicitarii pana la returnarea echipamentului si depunem toate eforturile pentru a ne asigura ca totul se deruleaza simplu si in conformitate cu cele agreate.

Dupa incheierea procesului de inchiriere, toti clientii sunt rugati si incurajati sa evalueze serviciile furnizorului (1 Stea – Foarte slab pana la 5 Stele – Foarte Bine), insoltite de un feedback care sa contina motivele evaluarii de mai sus. In acest fel, participantii contribuie chiar insisi la cresterea increderii in aceasta comunitate.
Cat costa sa devin membru si sa folosesc platforma PrimeRenting?
Comunitatea PrimeRenting este deschisa si accesabila in mod gratuit, fara costuri ascunse.

Ca si Client, veti achita contravaloarea tranzactiei de inchiriere, asa cum va fi in final agreat in cadrul contractului de inchiriere incheiat intre dvs. si Furnizor, precum si alte servicii aditionale, daca optati pentru ele.

Ca si Furizor, PrimeRenting va percepe un comision doar dupa inchereiera tranzactiei si semnarea contractului. Acest comision va fi retinut automat din sumele incasate de la Clienti in numele dvs. si este stabilit printr-un act aditional semnat intre parti (PrimeRenting, Furnizor).

Pentru mai multe informatii, va invitam sa studiati Termeni si Conditii Generali, precum si Termeni si Conditii Furnizori, sau sa ne contactati pe e-mail sau telefon.
Cine este raspunzator pentru daune si cum se solutioneaza eventualele dispute?
Este responsabilitatea chiriasului, a celui care ia echipamentul in inchiriere, sa acopere daunele, furtul sau pierderea echipamentului, cu exceptia uzurii obisnuite. In mod optional, se pot incheia asigurari care vor acoperi o parte din riscuri, dupa cum este detaliat in termenii si conditiile specifice de asigurare. In ceea ce priveste eventualele dispute, acestea vor fi solutionate conform termenilor agreati in Contractul de Inchiriere semnat intre Furnizor si Client.
Cum se efectueaza platile?
Odata semnat Contractul de Inchiriere intre Furnizor si Client, Prime Renting va transmite instructiuni de plata Clientilor in functie de termenii de plata agreati. Clientul poate opta pentru a efectua plata fie prin transfer bancar, fie cu cardul in baza unui link de plata transmis de catre PrimeRenting.

Toate platile vor fi efectuate in conturile bancare PrimeRenting Marketplace SRL, compania noastra fiind imputernicita de catre Furnizori pentru a incasa sumele in numele lor, urmand a le transfera sumele cuvenite. Factura fiscala va fi emisa direct de catre Furnizor.
Cine plateste transportul?
In cazul in care transportul nu este acoperit de catre Furnizor, veti putea efectua dvs. transportul sau veti putea selecta in mod optional transportul oferit de catre PrimeRenting in colaborare cu partenerii nostri pe parcursul pasilor de lansare a comenzii. In acest caz, va fi facturat si achitat separat sirect catre noi.
Ce fac daca am o problema?
Va stam la dispozitie pentru orice problema intampinati pe platforma sau in cadrul procesului de inchiriere. Va rugam sa ne contactati prin e-mail la contact@primerenting.com sau telefonic. 

Ce fac daca nu este listat echipamentul dorit?
In cazul in care nu gasiti pe platforma PrimeRenting un anume echipament, va rugam sa ne contactati prin e-mail la contact@primerenting.com pentru a ne transmite detaliile echipamentului respectiv. Vom verifica in cel mai scurt timp cu Furnizorii nostri posibilitatea de a va oferi respectivul echipament.

Daca totusi acest echipament nu este detinut de nici unul dintre furnizorii PrimeRenting, vom cauta sa aducem echipamentul dorit pe platforma. Scopul nostru este sa va punem la dispozitie o piata cat mai completa, agregand cat mai multi furnizori agreati PrimeRenting pe platforma astfel incat sa putem raspunde cat mai eficient solicitarilor venite din partea dumneavoastra.